Aby ľudia nesedeli príliš blízko seba, prázdne miesta v reštaurácii vyplnili rozkošné pandy
Tímea Gurová
Tímea Gurová

Aby ľudia nesedeli príliš blízko seba, prázdne miesta v reštaurácii vyplnili rozkošné pandy

Pandy za stolom jasne ukazujú, ktoré miesto je vhodné pre hosťa, aby sa mohol najesť v bezpečnej vzdialeností od iných.

Thajsko opäť otvorilo reštaurácie. Musia však zabezpečiť hygienické štandardy a držať ľudí v dostatočnej vzdialenosti od seba. Tomu napomáhajú aj pandy. — Foto: FB: Maison Saigon, TASR/AP

BANGKOK 14. mája – Vietnamská reštaurácia v Thajsku si hravo poradila s obmedzeniami, ktoré súvisia s postupným otváraním prevádzok. Požadovanú minimálnu vzdialenosť medzi hosťami vyriešila tak, že na miesta v blízkosti stravníka posadila plyšové pandy.

Hostia si navyše pochvaľujú, že sa im takáto spoločnosť páči a necítia sa pri jedle sami.

„Najprv sme mali za stolom iba jednu stoličku pre prípady, keď zákazník prišiel sám. Prišlo mi to však zvláštne a chcel som im dať nejakú spoločnosť,“ hovorí Natthwut Rodchanapanthkul, majiteľ reštaurácie Maison Saigon pre agentúru Reuters.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Maison Saigon (@maison.saigon),

Plyšové pandy bránia zákazníkom reštaurácie v príliš tesnom kontakte. — Foto: TASR/AP
Plyšové pandy bránia zákazníkom reštaurácie v príliš tesnom kontakte. — Foto: TASR/AP
Plyšové pandy bránia zákazníkom reštaurácie v príliš tesnom kontakte. — Foto: TASR/AP
Plyšové pandy bránia zákazníkom reštaurácie v príliš tesnom kontakte. — Foto: TASR/AP

Návšteva bez nedorozumení

Zákazníkom sa páči aj fakt, že hneď pri vstupe do reštaurácie pochopia, kde je pre nich určené miesto na sedenie. Plyšové pandy jasne naznačujú, že tieto stoličky sú už obsadené.

„V porovnaní s inými reštauráciami je to oveľa ľahšie pochopiť. Ľudia sú vždy zmätení, kde majú sedieť a nakoniec to skončí tak, že sedia príliš blízko k sebe,“ myslí si jeden zo zákazníkov.

Thajsko zatiaľ zaznamenalo 3-tisíc potvrdených prípadov nákazy. Posledné dni však pribúda len pár prípadov, a tak pristúpilo aj k otvoreniu reštaurácií. Tie však musia zaručiť hygienické štandardy aj zabezpečiť dostačujúcu vzdialenosť medzi hosťami.

Už ste čítali?

Lucie pečie hotové majstrovské diela: Na začiatku som bojovala,…

Je mladá, krásna a úspešná. Na konte má viacero…

Jej mladšia dcéra vyhrala MasterChef, staršia má detskú mozgovú…

Zdravotný stav Paulínky denne núti jej rodičov riešiť inkontinenciu,…

Vnuk Slováka z ikonickej fotky: Že je dedo slávny, sme zistili,…

Starý otec, Gusti Popovič prebýva v rodine maliara Ivana Popoviča naďalej. Napriek…

Kaštieľ Betliar odhalil ďalšie dobre ukryté tajomstvo: Reštaurátori…

Moderné technológie reštaurátorom umožňujú objavovať nové…

Bývalý skinhead z Prešova si vzal Rómku: Dnes sa bojím o naše…

Prešovčan Gabi bol zarytým skinheadom. Keď sa odsťahoval od partie do Anglicka,…

Slovenka najprv v USA upratovala domy, teraz hviezdi pred kamerami:…

Sny si plní v samotnej mekke filmu. Aj keď stále bojuje, robí naplno…

Marek 13 rokov tvorí pár s Rómkou: Keď to zistili kamaráti,…

Odhovárali ich. Vraj ju chce ten „gadžo“ len využiť, a potom ju odkopne.…

Príšerná karanténa v Gabčíkove? Omyl, Košičanka tvrdí, že mala…

Barboru na slovenskej hranici s Rakúskom obarila správa, že musí podstúpiť karanténu v Gabčíkove.…