Princ William sa na škole snažil očariť Kate varením. Týmto receptom na špagety si získal jej srdce
Dobré noviny
Dobré noviny

Princ William sa na škole snažil očariť Kate varením. Týmto receptom na špagety si získal jej srdce

Vojvodkyňa Kate je vraj lepšia kuchárka ako jej manžel.

Princ z Walesu má rád tieto špagety. Vie ich uvariť aj sám. — Foto: Pexels.com/ Profimedia

Princ William sa pred pár dňami ukázal na kurze varenia pre mladých z detských domovov. Spoločne s nimi pripravil kuracie mäso s teriyaki omáčkou a k tomu cestoviny. Aj keď pôsobil dojmom, že varenie má rád, úprimne priznal, že jeho manželka je oveľa lepšia kuchárka. O sebe povedal, že vie dobre pripraviť najmä steak.

„Moje omáčky sú však dosť suché, niekedy hrudkovité, musím na nich popracovať. Nevarím veľa, ale Kate je naozaj dobrá kuchárka,” prezradil. Kate už predtým nabonzovala, že William sa ju snažil na univerzite uchvátiť svojimi kulinárskymi schopnosťami. Dvojica spolu navštevovala Univerzitu svätého Andreja v Škótsku. William vtedy v kuchyni skúšal všelijaké jedlá vrátane bolonských špagiet. „Počas školy varil všetky druhy jedál, myslím, že sa vtedy snažil na mňa zapôsobiť. Uvaril mi napríklad bolonské špagety,” spomínala Kate s tým, že šlo skutočne o jeho špecialitu, na ktorej si pochutnala.    

Foto: Profimedia

Recept na bolonské špagety podľa princa Williama 

Potrebujeme:   

1 lyžicu olivového oleja 

30 g masla 

1 veľkú cibuľu nakrájanú nadrobno 

1 nakrájanú mrkvu 

2 paličky stopkového nasekaného zeleru 

350 g najkvalitnejšieho chudého hovädzieho mäsa 

250 ml suchého bieleho vína 

120 ml mlieka 

štipku čerstvo pomletého muškátového orieška  

1 plechovku talianskych sekaných paradajok 

1 ČL paradajkového pretlaku 

250 g špagiet 

50 g parmezánu 

2 lyžice čerstvo nasekanej petržlenovej vňate

soľ a čierne korenie 

Postup:   

Olej a maslo zohrejeme vo veľkej panvici, na strednom plameni opečieme cibuľu. Keď zmäkne, pridáme mrkvu, stopkový zeler a za stáleho miešania pár minút restujeme. Pomocou vidličky  pridáme postupne na panvicu mleté mäso a miešajme, kým nebude všetko dôkladne premiešané. Varíme, kým mäso stratí svoju ružovú farbu. Potom pridáme víno a pokračujeme vo varení, kým sa všetko neodparí. Plameň potom stiahneme na minimum a vmiešame mlieko i muškátový oriešok. Varíme na miernom plameni, kým sa mlieko neodparí. Pridáme paradajky z plechovky a pretlak, dochutíme soľou a korením. Celú zmes dusíme domäkka s odkrytou panvicou asi tri hodiny a občas ju premiešame.   

Keď je omáčka hotová, pripravíme si špagety podľa návodu. Scedíme a cestoviny zamiešame do hotovej omáčky. Po servírovaní ich posypeme petržlenovou vňaťou a parmezánom.  

Už ste čítali?

Jusufova rodina zmenila Šamorín na hlavné mesto zmrzliny: Práškové…

Vraví sa, že Juhoslovania sú všade. Niektorí Šamorínčania…

Všeobecná lekárka Etela Janeková nezavrela ambulanciu ani na…

MUDr. Etela Janeková, PhD. od začiatku pandémie nezavrela svoju ambulanciu ani…

Východniarov lieči tento usmievavý lekár z Kene: Ľudia sú tu…

Kipchanga Chemwotei Sakong pre známych jednoducho Kip. O Slovensku dlho nič nevedel.…

Pavol Croft je slovenský Indiana Jones. Nechcelo sa mu stáť…

K histórii a umeniu mal Pavol Croft vždy blízko. Preto si ich vybral…

Aj keď je úplne nevidiaca, učí na strednej škole: Študenti sa…

Odmalička snívala o tom, že sa bude predvádzať na javisku. Košičanka…

Byt v úplnom centre Bratislavy vymenili za šťastie na dedine:…

Nie všetky pokrokové projekty začínajú výpoveďou v korporáte.…

Práca v banke ju už nenapĺňala, pustila sa do výroby ženských…

Práca v banke si vyžaduje biznis oblečenie. Dobre o tom vedela už počas vysokej…

Pre koronu prišiel o prácu, tak piekol veterníky pre záchranárov.…

Keď prišiel Matúšov kolega s nápadom piecť koláče…