Princ William sa na škole snažil očariť Kate varením. Týmto receptom na špagety si získal jej srdce
Vojvodkyňa Kate je vraj lepšia kuchárka ako jej manžel.
Princ z Walesu má rád tieto špagety. Vie ich uvariť aj sám. — Foto: Pexels.com/ Profimedia
Princ William sa pred pár dňami ukázal na kurze varenia pre mladých z detských domovov. Spoločne s nimi pripravil kuracie mäso s teriyaki omáčkou a k tomu cestoviny. Aj keď pôsobil dojmom, že varenie má rád, úprimne priznal, že jeho manželka je oveľa lepšia kuchárka. O sebe povedal, že vie dobre pripraviť najmä steak.
„Moje omáčky sú však dosť suché, niekedy hrudkovité, musím na nich popracovať. Nevarím veľa, ale Kate je naozaj dobrá kuchárka,” prezradil. Kate už predtým nabonzovala, že William sa ju snažil na univerzite uchvátiť svojimi kulinárskymi schopnosťami. Dvojica spolu navštevovala Univerzitu svätého Andreja v Škótsku. William vtedy v kuchyni skúšal všelijaké jedlá vrátane bolonských špagiet. „Počas školy varil všetky druhy jedál, myslím, že sa vtedy snažil na mňa zapôsobiť. Uvaril mi napríklad bolonské špagety,” spomínala Kate s tým, že šlo skutočne o jeho špecialitu, na ktorej si pochutnala.
Foto: Profimedia
Recept na bolonské špagety podľa princa Williama
Potrebujeme:
1 lyžicu olivového oleja
30 g masla
1 veľkú cibuľu nakrájanú nadrobno
1 nakrájanú mrkvu
2 paličky stopkového nasekaného zeleru
350 g najkvalitnejšieho chudého hovädzieho mäsa
250 ml suchého bieleho vína
120 ml mlieka
štipku čerstvo pomletého muškátového orieška
1 plechovku talianskych sekaných paradajok
1 ČL paradajkového pretlaku
250 g špagiet
50 g parmezánu
2 lyžice čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
soľ a čierne korenie
Postup:
Olej a maslo zohrejeme vo veľkej panvici, na strednom plameni opečieme cibuľu. Keď zmäkne, pridáme mrkvu, stopkový zeler a za stáleho miešania pár minút restujeme. Pomocou vidličky pridáme postupne na panvicu mleté mäso a miešajme, kým nebude všetko dôkladne premiešané. Varíme, kým mäso stratí svoju ružovú farbu. Potom pridáme víno a pokračujeme vo varení, kým sa všetko neodparí. Plameň potom stiahneme na minimum a vmiešame mlieko i muškátový oriešok. Varíme na miernom plameni, kým sa mlieko neodparí. Pridáme paradajky z plechovky a pretlak, dochutíme soľou a korením. Celú zmes dusíme domäkka s odkrytou panvicou asi tri hodiny a občas ju premiešame.
Keď je omáčka hotová, pripravíme si špagety podľa návodu. Scedíme a cestoviny zamiešame do hotovej omáčky. Po servírovaní ich posypeme petržlenovou vňaťou a parmezánom.