Štíhla aj po dovolenke
SITA
SITA

Štíhla aj po dovolenke

Odolať lákavému jedlu počas dovolenky dokáže asi málokto. Vyhnúť sa kilám navyše sa ale dá. Trik spočíva v správnom výbere jedla. A pritom vôbec nemusíte hladovať.

BRATISLAVA 11. júna - Sladké pečivo k rannej káve, bohatý obed. večera začínajúca predjedlom a končiaca niekoľkými dezertmi. Ručička na váhe pôjde po týždni takéhoto stravovania určite hore aspoň o dva kilogramy. Čo si ale naberať na tanier, aby ručička na váhe nestúpala?

Raňajky

Vyhnite sa sladkému pečivu a sladkým nátierkam v štýle nutella. Doma určite neraňajkuje ku káve tri croissanty Zamerajte sa na zeleninu, chudú šunku, netučné syry, prípadne praženicu. Potrebujete za raňajkami sladkú bodku? Dajte si ovocie.

Obed a večera

Pozor na zradu v podobe polievok. Hustá krémová polievka s množstvom zeleniny síce chutí výborne, ale nezabúdajte aj na množstvo smotany Ak máte na obed chuť na polievku, jedzte nezahustené zeleninové polievky a mäsové vývary. Čo sa týka hlavného chodu, zabudnite na vyprážané mäsá a zeleninu a jedlá s ťažkými smotanovými omáčkami. Uprednostnite grilovanú podobu mäsa, zeleniny aj plodov mora. Vítané na tanieri je biele mäso, najlepšie na prírodný spôsob, a dusená či varená zelenina.

S prílohami zaobchádzajte opatrne. Ak chcete jesť zemiaky, tak s minimom mäsa a s veľa zeleniny. Ak sa bez prílohy nezaobídete, tak si nakladajte na tanier varené zemiaky, ryžu, dusenú zeleninu. Vyhýbajte sa cestovinám. Ak nechcete doma bojovať so zipsom džínsov, tak sa oblúkom vyhýbajte hranolčekom, zemiakovým kroketám, pečeným zemiakom polievaných maslom.

Nezabúdajte na šaláty

V snahe zachovať si štíhlu líniu by ste sa mali na dovolenke zamerať na šaláty. Cukety, paradajky, uhorky papriku, cibuľu a akúkoľvek inú zeleninu zalejte nesmotanovým dressingom.

Najlepší je ten zo soli, olivového oleja a octu. Vyhýbajte sa aj lákadlám v podobe opekanej slaninky alebo tučných syrov. Keď máte pocit, že len zelenina vám nestačí, tak si do šalátu dajte kúsok chudého mäsa alebo varené vajíčko.

Pomyslenú stopku si predstavte pred stolom so syrmi. Nivu, rokfort, camembert a ďalšie tučné syry nech vás lákajú akokoľvek, radšej obíďte. Hľadajte nízkotučné syry a odtučnený tvaroh.

Sladké má rád asi každý. Keď už koláč, tak ten s ovocím a želatínou, nie s krémami a smotanou. Nezabudnite, že šľahačka je tabu. Dezert môže mať aj podobu ovocia, jogurtu alebo netučnej zmrzliny

Už ste čítali?

Keď začal Milan maľovať, svoj pôvod tajil, lebo sa bál reakcií…

Keď odhalil svoje meno a pôvod, v priebehu jedného večera stratil na…

Rasťo navštívil Severnú Kóreu: Hoci je to najkrutejší režim,…

Ľudia majú svojich diktátorov za bohov, ženy si môžu vybrať z 18 účesov,…

Lucie pečie hotové majstrovské diela: Na začiatku som bojovala,…

Je mladá, krásna a úspešná. Na konte má viacero…

Jej mladšia dcéra vyhrala MasterChef, staršia má detskú mozgovú…

Zdravotný stav Paulínky denne núti jej rodičov riešiť inkontinenciu,…

Vnuk Slováka z ikonickej fotky: Že je dedo slávny, sme zistili,…

Starý otec, Gusti Popovič prebýva v rodine maliara Ivana Popoviča naďalej. Napriek…

Kaštieľ Betliar odhalil ďalšie dobre ukryté tajomstvo: Reštaurátori…

Moderné technológie reštaurátorom umožňujú objavovať nové…

Bývalý skinhead z Prešova si vzal Rómku: Dnes sa bojím o naše…

Prešovčan Gabi bol zarytým skinheadom. Keď sa odsťahoval od partie do Anglicka,…

Slovenka najprv v USA upratovala domy, teraz hviezdi pred kamerami:…

Sny si plní v samotnej mekke filmu. Aj keď stále bojuje, robí naplno…